Nu har jag precis lanserat ett coachingprogram med fokus på relationer och föräldraskap. Det känns så fint att äntligen få göra det, jag är såå himla glad! 

Anledningen till att jag känner så starkt att jag vill ha ett fokuserat program som detta område är att både relation och föräldraskap är två centrala delar även för mig i min vardag just nu. Jag lever i en relation och har två barn. Familjeliv medför många gånger utmaningar och både relationen och föräldraskapet kräver ett aktivt engagemang. Coachingprogrammet är ett färdigt koncept som du investerar i med just engagemang och med intentionen att du verkligen kommer ta flera stora steg i din utveckling. Enskilda samtal är såklart också super och kan vara effektivt, men genom programmet kan vi jobba aktivt och fokuserat under en längre tidsperiod kring stora livsfrågor. Frågor som många gånger har ett mer omfattande behandlingsbehov. 

Jag lär mig dagligen saker från mina barn, som behöver föräldrar som kan se och förstå dem. För att verkligen se och förstå mina barn har jag insett att det är centralt att jobba med mig själv för att kunna upptäcka, bemöta och hantera det som händer mina barn. Om jag har delar hos mig själv som jag inte är klar med, vill kännas vid eller ignorerar (medvetet eller omedvetet) så kan det faktiskt medföra att jag inte är förmögen att upptäcka och stötta mina barn gällande dom delarna heller. 

En ganska tuff insikt, eller hur? Dock är jag så tacksam för den! 

Detta var för mig en insikt som lett till att jag nu tar min egen utveckling på mycket större allvar. Jag har förstått att ansvaret vi bär för våra barn handlar om så mycket mer om vi vill vara känslomässigt tillgängliga och vill ge våra barn känslomässig trygghet och styrka. 

I den vardag som det innebär att ha och uppfostra barn ska även relationen till barnens andra förälder få ta plats, vilket för många kan vara svårt. I feel you! 

Det medför utmaningar för båda parter när vi ska enas om hur vi vill uppfostra barnen och hur vi önskar att vardagen ska se ut. Hur bemöter och bekräftar ni varandra? Hur gör ni för att verkligen tar er tid att se och förstå varandra på riktigt? 

Även om vi pratat med vår partner om hur vi önskar ha det i livet innan barn, så kan det vara svårt att vara förberedd på hur vi är och blir som föräldrar. Ofta blir vi först medvetna om hur vi är och vill vara i vårt föräldraskap när vi befinner oss mitt i det. 
Vi blir kanske plötsligt begränsade eller påverkade i föräldraskapet av vår egna barndom eller någon annan händelse/situation/relation, på ett sätt som vi aldrig kunnat föreställa oss. Vi har också vår partners barndom och erfarenheter att ta hänsyn till. Inte alltid så lätt vill jag påstå! 

Det kräver en djup förståelse för sin egen situation, sin partners situation och en daglig kommunikation om behov, känslor, viljor och drömmar kring föräldraskapet med också kring relationen och hur vi önskar underhålla den. 

Vad vill du ha för typ av relation? Hur vill du att ni är mot varandra? Vad behöver du? Hur vill du att ni tillsammans ska ta er an relationen, föräldraskapet och familjelivet? 

Jag skulle nog kunna skriva en bok om detta en dag… Jag har så mycket mer inom mig kring detta som jag vill förmedla!
Men just nu har jag en stark längtan att hjälpa DIG som känner att du vill ta ett ansvarsfullt steg framåt i din utveckling som person, partner och förälder. 

Tveka inte att höra av dig för ett kostnadsfritt informationssamtal! 

Boka HÄR eller maila mig på erika@findyou.nu. 

Hoppas att vi hörs, jag finns här för dig! 💜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *